Del: - -

Case - Ryd op og luft ud

Tidligere pædagogisk konsulent i Høje Tåstrup Kommune Willy Dahl giver et eksempel på, hvor let det til tider kan være at få en bedre rengøring og færre sygedage.

Her er et eksempel på en skole i Høje Tåstrup Kommune, der på et tidspunkt havde en del sygefravær. En af kommunens pædagogiske konsulenter blev hidkaldt, og han fik hurtigt øje på, at klasseværelserne var rodede, og at rodet samlede støv, som ikke kunne fjernes med almindelig rengøring.

Læs også: Case - Børnehavens personale er sjældent syge

Langs vinduerne stod en række borde, der typisk blev brugt til at opbevare ringbind, kopiark og materialer til undervisningen. De blev let rodet til. Andre steder lå rodet på åbne hylder på væggene.

Løsningen var at fjerne bordene og erstatte dem og hylderne med skabe med glaslåger. På den måde kunne man stadig se, hvad der var hvor, men det samlede ikke længere støv.

Da klasselokalerne dermed var blevet lettere at rydde op og holde rene, blev der sat fokus på luftkvaliteten. Der blev monteret vinduer helt oppe under taget i alle klasselokalerne.

Læreren kunne så åbne vinduerne mekanisk, og den dårlige, varme luft, der samler sig under taget kunne komme ud.

Samlet set var de relativt små justeringer anledningen til, at antallet af sygdomstilfælde faldt.

Som den daværende pædagogiske konsulent Willy Dahl sagde, ”Det er ofte de små ting, der skal til for at gøre den store forskel”.


Senest revideret den 23. april 2020