Lyskilder kan miste styrke over tid og nogle lysstofrør begynder at flimre. Nogle LED lys mister deres evne til at gengive farver længe før, de er brændt ud.
Det er derfor nødvendigt at efterse installationerne for eventuel udskiftning. Man kan evt. måle belysningens styrke med et lux-meter.
Skifter I til en anden type eller størrelse pære eller lyskilde, kan udsendelsen af lyset ændre sig. Der er nemlig stor forskel på, hvordan lyset spredes.
Husk rengøringen
Lamper og lyskilder skal holdes rene, så støv og skidt ikke hæmmer lysets styrke. Farverne i lokalet spiller desuden en afgørende rolle for, hvordan lyset opleves.
Hold væggene i lyse farver
Rum malet i lyse farver er med til at skabe et bedre lys for alle i rummet.
Automatisk styring af lyset
I nyere bygninger er solafskærmning og det kunstige lys ofte styret af automatik, så man udnytter dagslyset optimalt, samtidig med at man sikrer den nødvendige belysning uden gener.
Det er ikke ensbetydende med, at I har et godt arbejdslys fra dag et. Det kan være nødvendigt at justere automatikken, og det vil være en fordel, hvis det sker med professionel rådgivning og måling af dagslyset.
Al automatik skal jævnligt serviceres, så det er en god idé at sikre uddannelse af driftspersonalet og/eller indgå en serviceaftale med leverandøren.