Støj i dagtilbud og SFO

Hent kort introfolder til kollegerne og få 5 tips til god akustik.

Læs mere
Del: - -

Erfaringer om indeklima i daginstitutioner

Her er en oversigt over nogle af de cases, vi har på Indeklimaportalen om daginstitutioner, der har forbedret indeklimaet.

CASES OM LUFTKVALITET:

Ordning med indesko giver bedre indeklima
Rengøringsafdelingen Kolding Kommune prioriterer samarbejdet med institutioner og arbejdspladser. Gode idéer spredes – for eksempel idéen om at tage skoene af indenfor

Børnehavens personale er sjældent syge
Den astma- og allergivenlige daginstitution Hyldehaven i Aalborg har et optimalt indeklima og høj hygiejnestandard, og det betyder, at medarbejderne sjældent er syge pga influenza eller hovedpine

Undersøgelse i 20 daginstitutioner: God ventilation giver mindre sygefravær
Børn i børnehaver og daginstitutioner med et højt luftskifte og lav koncentration af CO2 er mindre syge end børn, hvor luftskiftet er lavere.

Børnehuset Dragen
Bedre luftkvalitet i passivhuset Børnehuset Dragen giver færre snotnæser.

CASE OM TEMPERATUR OG TRÆK:

Mindre hovedpine efter nye indeklimavaner
Færre temperaturudsving, mindre kemi og bedre rengøring er noget af det, som er kommet i fokus, siden Børnehuset Søstjernen deltog i projektet ”Bedre indeklima i daginstitutioner”

CASE OM LYD, LYS OG LUFT:

Solhuset er designet til godt indeklima
Der er mere end dobbelt så meget lys, som loven kræver, lyden er totalt afdæmpet og luften frisk i Solhuset. Det er en gave til børn og medarbejdere.

CASES OM STØJ:

Tumlelunden: Ro til uforstyrret leg og fordybelse
Tumlelunden har organiseret arbejdet og indrettet deres nye daginstitution på en måde, så børn og voksne har ro til at fordybe sig. Det meste af dagen er kun en tredjedel af børnehavebørnene inde i huset.

Flere cases om støj
Få overblikket her.


Senest revideret den 14. februar 2024