Åbne kontormiljøer

Tre målrettede guider giver bud på, hvordan man kan tackle problemer i eksisterende åbne kontormiljøer.

Læs mere
Del: - -

Nye guides til storrum

I forbindelse med at flere og flere vælger at indrette deres arbejdspladser som storrumskontorer kan I finde inspiration her.

I 2015 har BrancheFællesskabet for Arbejdsmiljø udgivet en række materialer om arbejdsmiljø i åbne kontormiljøer. Hent bl.a.:

Vi har også samlet 14 gode råd i en lynguide her.

Lynguide: 14 råd på vejen mod storrum

Mål – Gør det lysende klart, hvorfor I vælger at lave storrum.

Arbejdet - Tag afsæt i, hvordan I arbejder og gerne vil arbejde. Den fysiske indretning skal passe til det, der skal foregå i rummene.

Rådgivere - Brug rådgiver, men husk at det er jer, der bestemmer.

Fælde – Der skal mere end nye fysiske rammer til at sikre videndeling. Gå ikke i den fælde at tro, at åbne kontormiljøer er en forandringsagent eller problemknuser i sig selv.

Videndeling - Værdsæt videndeling og påvirk aktivt holdningerne, så individuelt arbejde foran computeren ikke er det eneste ”rigtige” arbejde.

Medarbejderne - Inddrag medarbejderne i processen og gør det klart og ærligt. Skab klare rammer for indflydelsen, og informér løbende. Drop skindemokratiske manøvrer.

Indretning - Husk at I skal indrette en arbejdsplads for mennesker - ikke et udstillingslokale.

Teknologi - Tænk teknologien med fra starten og tænk i bærbare løsninger.

Rollemodel - Lederen er en rollemodel og kan bane vejen for nye vaner ved selv at gå forrest. For eksempel ved aktivt at bruge de nye rum.

Mellemledere - Vær opmærksom på, at overgangen til storrum også betyder nye roller og rammer for chefer og mellemledere.

Rum - Suppler storrummet med stillerum, projektrum, cafeområder og andre rum, som passer til forskellige typer arbejde. Overvej hjemmearbejdspladser.

Støj - Støjgener bliver mindre, hvis folk, der arbejder sammen også sidder sammen.

Kultur - Vær opmærksom på, at kulturen på arbejdspladsen måske skal ændres, så den understøtter den nye måde at arbejde på.

Opfølgning - Og husk: Processen stopper ikke, når indflytning eller ombygning er overstået. Hold gryden i kog.


Senest revideret den 26. april 2021