Åbne kontormiljøer

Tre målrettede guider giver bud på, hvordan man kan tackle problemer i eksisterende åbne kontormiljøer.

Læs mere

Særligt om kontorer

Arbejder I på kontor, kan I opnå store gevinster ved at have et godt indeklima. Det giver nemlig optimal koncentrationsevne og produktivitet. Her er de væsentligste for netop jeres branche:

Temperatur og træk

Det er ikke kun ubehageligt; det går også ud over produktiviteten, hvis I fryser om vinteren og sveder om sommeren. Læs afsnittet, hvis I vil vide, hvordan I slipper af med træk og problemer med varme og kulde. I kan også læse om øjenirritation, som er en ubredt gene, når indeklimaet halter på kontorer.

Luftkvalitet

Når man sidder på et kontor, lægger man ofte ikke mærke til, at luften bliver tung og lummer. Undgå høje koncentrationer af CO2 med et godt luftskifte - enten med ventilation eller udluftning.

Får I nyt inventar eller flytter i nye lokaler, skal I være opmærksomme på risikoen for afgasning fra maling, tæpper og møbler. En god rengøring er også vigtig og hører under afsnittet om luftkvalitet, ligesom fugt og skimmel.

Dagslys og kunstig belysning

En af de klassiske udfordringer for kontorarbejdspladser er at få lys nok uden at få blændinger og reflekser i skærmene. Det betyder også noget for arbejdsglæden at kunne se ud på omgivelserne fra sin arbejdsplads. 

Støj og akustik

Forstyrrelser i form af støj og dårlig akustik er særligt udbredt i storrumskontorer og kan gå alvorligt ud over koncentrationsevnen. Der findes mange løsningsmodeller, som man kan læse om i temaet om støj og akustik. Der er også et særligt tema om støj i storrumskontorer.

Gode cases på kontorområdet

Find inspiration i vores mange cases om forskellige kontorarbejdspladser, der har gjort noget for at opnå et bedre indeklima. 

Værd at vide om kontormaskiner

Læs også vores guide til indkøb og placering af kontormaskiner, så de ikke udgør et problem for indeklimaet.


Senest revideret den 23. april 2020