April - Skærm af for solen og luk varmen ud

Foråret varsler varme dage forude, og med en lavtstående sol kan det blive en svedig omgang at gå på arbejde. Dette tema sætter fokus på, hvordan I kan styre solens opvarmning af arbejdspladsen eller på anden måde holde varmen ud.

Gode råd til effektiv solafskærmning
Vinter, sommer eller forår. Der er forskel på, hvornår vi kan holde solen ud og hvornår det bliver for meget. Vi giver dig gode råd til at bruge solafskærmningen rigtigt på de forskellige årstider.

Fra drift til anlæg: Silkeborg prioriterer solafskærmning, der er let at vedligeholde
Silkeborg Kommune bruger deres erfaringer fra driften og giver deres rådgivere gode råd, når der skal vælges solafskærmning. Løsninger, der er integreret i bygningens design, har første prioritet.

Vælg den bedste solafskærmning
Statens Byggeforskningsinstitut har undersøgt, hvilke solafskærmninger brugerne er mest tilfredse med og sammenholdt det med andre fordele og ulemper. 

Case: Solafskærming og ventilation giver mindre træthed
Lærere og elever på Virklund Skole kan meget bedre koncentrere sig om arbejdet, efter at de har fået ventilation og solafskærmning.

Kort og godt om varme
Smid tøjet eller flyt møderne udenfor, hvis det er for varmt. Det er nogle af de kortsigtede løsninger på problemer med varme – men der er også gode råd til de langsigtede løsninger i denne artikel.


Senest revideret den 16. juni 2020