Oktober - Skru ned for støj og andet lyd, der forstyrrer

Over halvdelen af alle pædagoger, skolelærere og sygeplejersker er generet af støj på jobbet, men også på kontoret kan det være svært at holde koncentrationen på grund af forstyrrende støj. Heldigvis kan man ofte gøre noget ved støjen med få og enkle midler, uden at skulle stikke fingrene i ørerne. Få gode råd og læs om andres erfaringer i netop din branche.

Case: Mindre larm på legepladsen
Før var det voldsomt trættende at høre på gravkøer og scootere, der kørte rundt på vuggestuens legeplads, men ny belægning på kørestierne har fjernet en stor del af larmen.

Case: Så blev der madro i kantinen
Flere medarbejdere i Fødevarestyrelsen begyndte at spise andre steder end i kantinen på grund af larm. Nye lydabsorberende lofter fik folk tilbage til frokostbordet

Forstyrrelser på kontoret
Teknisk set behøver støj ikke at larme ret meget, før det generer. Få gode råd og fakta i Indeklimaportalens tema om støj og forstyrrelser i storrumskontoret.

Støjende udstyr på hospitalet
Travlhed, udstyr og teknologi er ofte kilde til støj på et hospital. Det kan gøre medarbejderne trætte og stressede og øge risikoen for fejl. Læs cases og gode råd.

Mindre støj i rum med børn
Nu rykker legen i dagtilbud og SFO indenfor, og støjen følger med. Få værktøjer til at skrue ned for støjen i vores tema fra 2017 om støj i dagtilbud for børn.

Fokuseret lys dæmper eleverne
Lys fra pendler i stedet for generel loftsbelysning i klasseværelset kan effektivt dæmpe elevers støjniveau.

Hold støjen ude
Støj udefra kan trænge ind i bygninger og forstyrre arbejdet. Specielle vinduer, støjskærme og lydisolering kan være en del af løsningen.


Senest revideret den 16. juni 2020