Juni - Gode råd i varmen

Undersøgelser peger på, at de fleste bliver mindre produktive i varmen. Derfor er der også al mulig grund til at gøre noget ved det. Dette tema giver gode råd, du kan bruge her og nu og på lang sigt.

Kort og godt om varme
Skærm af for solen på østvendte vinduer, FØR du går hjem. Luft kraftigt ud om morgenen, mens luften stadig er lidt kølig. Eller hold dit næste møde eller undervisningsforløb udenfor. Der er nogle af de mange gode råd du får i denne artikel.

Når solen er problemet
Hvis den primære årsag til varmen stammer fra solen, og problemet ikke kan løses med udluftning, så skal der nok mere langsigtede løsninger til. Måske skal huset isoleres bedre, eller der skal etableres udvendig solafskærmning.

Hvad har andre gjort?
Nogle opdrager på medarbejderne for at få dem til at skærme af for solen. Andre får etableret automatisk solafskærmning og ventilation. Vi har samlet en række eksempler fra skoler og kontorer.

Dine rettigheder i hedebølge
Når temperaturen er over 28 grader udenfor i mindst tre dage i træk, er det en hedebølge. Så er det svært at køle en bygning ned. Det udløser ikke fridage, men se her, hvilke andre rettigheder du har i den situation.

Hvis vinduerne ikke må åbnes
Hvad gør man, hvis vinduerne ikke må eller kan åbnes? Det er en problematik helt for sig selv. Det har vi tidligere skrevet et helt tema om.

Fakta om indeklima og produktivitet
Hvad betyder det for præstationen, når det bliver for varmt. Se vores samling af fakta om indeklima og produktivitet.


Senest revideret den 16. juni 2020