Få bedre indeklima, når I sparer på energien

CO2 udledningen fra offentlige bygninger skal ned, og i dette tema ser vi på, hvordan det kan lykkes samtidig med, at indeklimaet får et tiltrængt løft.

Klimamål kan give bedre indeklima

Energibesparelser i bygninger kan give bedre indeklima, men man skal være opmærksom på, at flere hedebølger og mere nedbør udfordrer indeklimaet. Genanvendelse af byggematerialer, energistyring og optimeret drift af tekniske installationer er andre tiltag i klimakampen, som kræver opmærksomhed. Desuden kan nye teknologiske løsninger reducere CO2 udledningen og ofte også give et bedre indeklima.

Stil spørgsmål, når I energirenoverer

Stil de rigtige og konkrete spørgsmål, der sikrer, at I har tænkt på det hele, inden I bygger om eller renoverer.

God drift er godt for klimaet

Veluddannet driftspersonale og velholdte tekniske anlæg er alfa og omega, når energiforbruget i bygninger skal holdes nede til gavn for klimaet. En god bivirkning er bedre indeklima.

Case – indeklima og klima tænkes sammen

Aarhus Kommune tænker hele indeklimaet ind i deres energirenoveringer. Det betaler sig på sigt.

Kemi i grønne bygninger

Afgasning fra materialer kan forurene indeklimaet med skadelige stoffer. Vi har opdateret artiklen om kemiske stoffer i ellers bæredygtige bygninger.

Gå ud i pausen og reducér smitten

Der er mange gode grunde til at gå ud i pausen: Frisk luft og dagslys er to af dem. Nu er der endnu en god grund: Det reducerer spredningen af Covid 19. Læs hvordan i artiklen her fra DTU.


Senest revideret den 29. september 2020