Fugt og skimmel

En våd vinter med oversvømmelser har øget risikoen for fugt, vandskader og skimmelsvamp. I dette tema ser vi på, hvordan I forebygger og behandler fugt og skimmelsvamp.

En usædvanlig våd vinter med regn, blæst og oversvømmelser har medført mange vandskader rundt omkring, og med vandskader følger risikoen for skimmelsvamp. Det er et problem, der skal tages alvorligt, fordi skimmelsporer påvirker indeklimaet. Det kan på sigt give irriterede slimhinder, træthed og hovedpine.

Indeklimaportalen har et helt tema om fugt og skimmelvækst, og her er et par anslag, du kan starte med.

Mål fugt og skimmel

Det er en god idé at benytte en fagperson, der både har forstand på fugt og byggeteknik, når man vil måle skimmelvækst og finde årsagen. Fjernrådgivning er en mulighed.

Forebyg vandskader

Klimaforandringen giver flere oversvømmelser. Derfor er det endnu mere vigtigt end før at sikre bygninger mod vandskader.

Vær beredt efter oversvømmelser

Hurtig indsats efter en oversvømmelse kan betale sig. Hvis man fjerner fugten indenfor 3-4 dage, kan man formentlig undgå skimmelvækst.

Er nulstilling nok?

Behandling af brintoverilte er en relativ ny metode, der eventuelt kan bruges til at undgå genhusning og til behandling efter en skimmel-renovering. Men det kan ikke stå alene.

Se hele temaet om fugt og skimmel

I temaet kan du både læse, hvordan skimmelsporer påvirker helbredet, og hvordan I opdager og håndterer skimmelvækst.


Senest revideret den 30. april 2020